Traducció no oficial gentilesa de Google

Inici > Exposicions > Encara hi ha algú al Bosc

Encara hi ha algú al Bosc

Instal·lació fotogràfica al c. Francesc Santacana i exposició al El Círcol (Pl. de la Vila, 19)

Dates: Del 2 al 26 de novembre

Horaris: De dilluns a divendres de 9 a 14h i de 17h a 19’30h

Dissabtes i diumenges de 12 a 14h.

La ciutat de Sarajevo va viure el setge més llarg de la història militar moderna, entre el 5 d’abril de 1992 i el 29 de febrer de 1996. Durant tots aquests mesos els seus habitants havien de defensar-se, no només dels bombardejos i  del  foc de morter llançat per l’artilleria de les tropes sèrbies, sinó també dels franctiradors que disparaven des de finestres i terrats d’edificis abandonats. Per poder sortir a proveir-se d’aigua, llenya o altres productes de primera necessitat, els veïns cosien llençols i flassades i els penjaven a les cruïlles per dificultar el camp de visió dels franctiradors i crear així corredors segurs que permetessin mantenir una certa quotidianitat.

La Milica, la Meliha i la Nevenka són tres supervivents de les violacions i tres lluitadores, cadascuna des del seu àmbit i condició. L’exposició fotogràfica mostra el seu entorn quotidià, els seus silencis i les seves paraules que reclamen justícia. Elles ensenyen el seu rostre sense por per demostrar que existeixen a unes institucions que les ignoren i a una societat que mira cap a una altra banda. Els acompanyen la Lejla, l’Ajna, l’Alen, tres dels “nens invisibles” nascuts fruit de les violacions durant la guerra. Tres històries de restitució moral de la dignitat de les seves mares. Tres mirades de com l’amor s’imposa a la barbàrie.

L’estesa de llençols blancs, cadascun amb les seves arrugues i senyals, és el nostre petit homenatge a totes i cadascuna de les dones que no van sobreviure o que, encara avui, ho viuen en silenci. Els llençols emulen també els que es penjaven a les cruïlles de Sarajevo per dificultar la visió als franctiradors.

ACTIVITATS VINCULADES:

Dimarts 23 de novembre a les  19h a El Círcol (Pl. de la Vila, 19):  Projecció del documental “Encara hi ha algú al bosc” de Teresa Turiera- Puigbò i Erol Ileri. A continuació, xerrada a càrrec dels seus autors.

Divendres 26 de novembre a les 21h al Teatre del Progrés (c. Mur, 64): Obra de teatre“Encara hi ha algú al bosc”

SINOPSI: El relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans en diàleg amb una autoficció de la dramaturga Anna Maria Ricart Codina i l’equip de Cultura i Conflicte.

Organitzada per Cultura i Conflicte.