Traducció no oficial gentilesa de Google

L’esport educatiu a temps complet i el seu impacte en la millora de les oportunitats educatives

 

13 d’abril del 2023

En el marc del calendari d’activitats de celebració de Martorell CIUTAT EUROPEA DE L’ESPORT 2023, la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell ha programat un cicle de seminaris amb l’objectiu de generar coneixement i compartir experiències sobre l’Esport Saludable al servei de l’Educació, la Cultura i la Cohesió Social.

Des d’una perspectiva de l’educació a temps complet, ens aproparem als plantejaments pedagògics que configuren la pràctica de l’activitat física i esportiva i la seva rellevància en la millora de les oportunitats i l’equitat educativa, aprofundint en la connexió d’agents i aprenentatges que ens proporciona l’esport educatiu,  i el seu impacte en la millora de les oportunitat educatives.

RESUM  de la jornada amb ART VISUAL

Al llarg de tota la jornada, vam comptar amb la presència de l’artista Delphine Boghos amb l’objectiu de poder sintetitzar d’una manera visual, dinàmica i entenedora els conceptes i termes principals de les diferents ponències, presentacions i col·loquis. Podeu trobar el resultat a continuació:

Doctor en pedagogia, llicenciat en antropologia social i cultural i diplomat en treball social. És professor lector Serra Hunter al Departament de Pedagogia de la UdG i coordinador del grau de pedagogia d’aquesta universitat. És membre de l’equip de recerca Liberi, en Infància, Joventut i Comunitat. Fa recerca en l’àmbit de l’educació comunitària i està interessat en la construcció d’ecosistemes educatius en base a l’equitat i la connexió d’agents, temps i espais educatius. Va ser coordinador pedagògic de l’Associació Educativa Integral del Raval i ha investigat la connexió de programes de suport educatiu amb les escoles des de la Universitat d’Stanford a Califòrnia.

Llicenciada amb grau en Filosofia i Ciències de l’Educació (Pedagogia) per la Universitat de Barcelona, 1985. Actualment, Coordinadora de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, ha estat Coordinadora de l’Àrea de Serveis Personals i Cap del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Molins de Rei, Cap del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Viladecans i cap de Servei d’Educació de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Membre de la Federació Catalana de Municipis durant més de 14 anys, primer com a tècnica assessora d’educació de la Comissió d’Educació i després com a coordinadora tècnica de l’Àmbit de Drets Socials.

Director del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell, des de l’any 2010. El Patronat és un organisme autònom, depenent de l’Ajuntament de Martorell, que té com a finalitat la gestió dels serveis públics de Benestar Social, Salut, Ensenyament, Cultura, Esports, Infància, Adolescència, Joventut, Gent Gran, Participació, Cooperació, Igualtat i Mitjans de Comunicació.

Des de l’any 1991 fins al 2010 va ser director del Patronat Municipal d’Educació Física i Esports de Martorell. Al llarg de la seva trajectòria ha compatibilitzat la seva activitat professional amb diversos càrrecs directius en entitats esportives de caràcter local, comarcal i estatal.

Des del seu actual càrrec ha impulsat diversos projectes innovadors i transformadors.  Entre els més recents, l’estratègia educativa “Martorell Educa 360 -Educació a Temps Complet”, que incorpora els programes “Esport Educatiu 360º” i “Cultura i Arts Educatives 360 º”; així com la candidatura que ha fet possible la proclamació de Martorell com a “Ciutat Europea de l’Esport” per ACES.

Director de l’Aliança 360. La seva trajectòria professional ha estat vinculada a l’educació musical, des de la docència, la gestió i l’assessorament. En tots els casos, la seva tasca s’ha orientat a la igualtat d’oportunitats en el dret a l’educació artística, entenent també la pràctica artística com a dret cultural a garantir.

És professor del Departament d’Educació i Mediació Artística de l’ESMUC. Anteriorment ha estat professor i coordinador pedagògic i de relacions internacionals del Taller de Músics ESEM i, durant sis anys, ha format part de l’equip de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts (EMMCA) de l’Hospitalet de Llobregat, on ha estat coordinador pedagògic i responsable local de la xarxa ONSTAGE: Music Schools for Social Change (URBACT). Ha estat membre de la junta de l’Associació Catalana d’Escoles de Música. Com a consultor extern en polítiques educatives i culturals, ha col·laborat amb l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Institut Català d’Empreses Culturals, el Consell Nacional de la Cultura i les Arts, entre altres. També ha col·laborat en una publicació de la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena sobre la col·laboració en les escoles de música i el “dret a tots els recorreguts possibles”.

Montgat, 1971. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (1994). És la responsable del servei d’Actualitat de La Xarxa (Xarxa Audiovisual Local)  i vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. A La Xarxa també ha estat responsable del servei de Coordinació. Va ser directora de Continguts de COMRàdio i directora de Ràdio Premià de Mar. Va començar a exercir en els serveis d’esports de Televisió de Mataró i del diari Crònica de Mataró.

ENLLAÇOS D’INTERÉS 

UBICACIÓ

Auditori Joan Cererols – Centre Cultural de Martorell

Plaça de les Cultures s/n, 80760 – Martorell

COM ARRIBAR?

Transport públic:

  • Rodalies RENFE: Línies R4 & R8 (Estació: Martorell)
  • FGC: Línia Llobregat–Anoia: S8, R5, R50, R6, R60 (Estació: Martorell Central)

En cotxe: Aparcament Gratuït durant 3 hores: Pàrquing de la Biblioteca de Martorell Francesc Pujols

COL·LABORADORS