Traducció no oficial gentilesa de Google

Recepta sanitària esportiva i social

 

16 de març del 2023

En el marc del calendari d’activitats de celebració de Martorell CIUTAT EUROPEA DE L’ESPORT 2023, la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell ha programat un cicle de seminaris amb l’objectiu de generar coneixement i compartir experiències sobre l’Esport Saludable al servei de l’Educació, la Cultura i la Cohesió Social.

En cadascun d’aquests seminaris descobrirem projectes, experiències, bones pràctiques i altres models vinculats a l’activitat física i la pràctica esportiva i el seu impacte en la societat, a través de professionals no només de l’esport, sinó altres àmbits que hi estan estretament vinculats com la salut, l’educació, les polítiques de gènere o l’esport en valors.

RESUM  de la jornada amb ART VISUAL

Al llarg de tota la jornada, vam comptar amb la presència de l’artista Delphine Boghos amb l’objectiu de poder sintetitzar d’una manera visual, dinàmica i entenedora els conceptes i termes principals de les diferents ponències, presentacions i col·loquis. Podeu trobar el resultat a continuació:

EXPERIÈNCIA CONVIDADA: GLASGOW LIFE

Glasgow Life compta amb més de 20 anys d’experiència a Live Active, un programa per a la pràctica d’exercici físic que ofereix suport al canvi de comportament envers l’activitat física, en col·laboració amb el Servei Nacional de Salut del Regne Unit (NHS).

Live Active és un model de prescripció clínica que rep aproximadament 3.500 derivacions de metges, infermers, fisioterapeutes, farmacèutics i professionals de la salut mental per a persones que pateixen diverses malalties, com ara diabetis, cardiopaties, Parkinson, depressió, apoplexia i càncer, entre d’altres.

Durant el temps que porta actiu, Glasgow Life ha adquirit experiència en la prestació de serveis de qualitat garantida basats en proves i dades d’impacte, capaces de demostrar resultats sanitaris significatius.

El 2021, durant la pandèmia, Glasgow Life va explorar la necessitat i la viabilitat d’oferir un model de prescripció social que complementés el model de prescripció clínica ja existent, incloent-hi la salut mental. Després de 6 mesos de recerca i consulta amb socis clínics i socials, va comprovar-se que Glasgow Life era el projecte perfecte per utilitzar la cultura i l’esport com a vehicle per ajudar les persones a connectar-se amb la comunitat, millorar la salut mental i física, i combatre l’aïllament i la solitud. El juny del 2022 es va posar en marxa el programa Live Well Community Referral Scheme, que actualment s’està testjant en algunes de les comunitats més desafavorides de la ciutat.

ENLLAÇOS D’INTERÉS 

UBICACIÓ

Auditori Joan Cererols – Centre Cultural de Martorell

Plaça de les Cultures s/n, 80760 – Martorell

COM ARRIBAR?

Transport públic:

  • Rodalies RENFE: Línies R4 & R8 (Estació: Martorell)
  • FGC: Línia Llobregat–Anoia: S8, R5, R50, R6, R60

En cotxe: Aparcament Gratuït durant 3 hores: Pàrquing de la Biblioteca de Martorell Francesc Pujols

COL·LABORADORS