Traducció no oficial gentilesa de Google

Coneix Martorell

Martorell és una ciutat situada al nord de la comarca del Baix Llobregat. Amb una extensió total de 12,8 km2,  hi viuen prop de 29.000 habitants. Cruïlla de camins, punt de trobada i connexió, i amb més de dos mil anys d’història, per Martorell hi han passat grecs, romans, cartaginesos, àrabs… i això es reflecteix en el seu patrimoni cultural, identitari i social.

Un gran teixit associatiu cultural i esportiu, un fort desenvolupament comercial i industrial,  i una xarxa de serveis molt potent fan de Martorell una ciutat activa, viva i amb una gran riquesa social. Martorell és Vila Florida, Ciutat Amiga de la Infància —declarada per la UNICEF des de l’any 2018— i enguany celebra la seva nominació com a Ciutat Europea de l’Esport 2023.

Les festes populars com la Fira de la Primavera a l’abril, la Festa Major a l’agost i la Festa del Roser, celebrada a principis d’octubre al voltant de la tradició vinícola del territori, contribueixen a formar una part de la identitat de la ciutat, així com també altres esdeveniments que han anat convertint-se en imprescindibles per al municipi i els seus habitants.

La Marxa de la Primavera, que enguany arriba a la 30a edició, reuneix cada any milers de martorellencs i martorellenques en una jornada de senderisme per la serra de les Torretes i la serra de l’Ataix, dos dels múltiples espais naturals que hi ha a Martorell. Un altre dels esdeveniments culturals que ja formen part de la societat martorellenca és el Pont a les Arts Sonores (PAS), un festival de música eclèctica que des de fa vuit anys se celebra les nits d’estiu en el marc incomparable del Pont del Diable.