Traducció no oficial gentilesa de Google

Ciutat Europea de l'Esport 2023 > Notícies > Jornades i formacions > Engega el cicle de seminaris l’Esport Saludable al Servei de l’Educació, la Cultura i la Cohesió Social

Engega el cicle de seminaris l’Esport Saludable al Servei de l’Educació, la Cultura i la Cohesió Social

Engega el cicle de seminaris l’Esport Saludable al Servei de l’Educació, la Cultura i la Cohesió Social

El cicle de seminaris ‘L’Esport Saludable al Servei de l’Educació, la Cultura i la Cohesió Social’, organitzat per la Regidoria d’Esports amb motiu del nomenament de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport 2023, ha començat aquest matí a l’Auditori Joan Cererols. L’objectiu és generar coneixement i aportar valor, a través de la presentació de diferents projectes, models i programes vinculats a l’activitat física, la pràctica esportiva i el seu impacte a la societat.

El primer seminari duia el nom ‘Esport i Salut: Recepta sanitària esportiva i social’, i ha tractat a fons el concepte de recepta sanitària esportiva i social i en què s’han intercanviat experiències i dubtes per part dels assistents.

En aquesta jornada s’ha presentat el projecte ‘Live-Well Glasgow Life’ de la mà de les seves impulsores Jill O’Neil i Diane Cunningham. Aquest és un programa en col·laboració amb el Servei Nacional de Salut del Regne Unit (NHS) que aspira a millorar el benestar físic i mental de les comunitats locals de Glasgow (Escòcia). Estructurat en sis eixos, un d’ells l’esportiu, va començar el 2022 en tres àrees de la ciutat escocesa.

En paral·lel, també s’han exposat dos projectes que s’han aplicat en dues ciutats catalanes. Al Prat de Llobregat, el pla ‘La recepta del benestar’ es basa en recomanar l’activitat esportiva a les persones que se sumen a aquesta iniciativa i a través de prescriptors municipals, els orienten sobre quines són les activitats més adients per a ells.

Divendres al matí es va organitzar una jornada de treball amb diferents professionals de l’Ajuntament de Martorell i altres administracions per tal de traslladar a la pràctica les conclusions extretes en la jornada oberta al públic.

El cicle seguirà el 13 d’abril per tractar la relació entre esport i educació i fins a finals de 2023 tractarà els valors (29 de juny); la cohesió social (14 de setembre); polítiques locals (19 d’octubre); la diversitat (23 de novembre) i la jornada de cloenda se celebrarà el 14 de desembre.

Més imatges

Documentació relacionada

  • Live Well | Glasgow Life
  • Programa Prescripció Social i Salut | ASC
  • Prescripció Social | Prat de Llobregat
  • Recepta Esportiva | Mollet del Vallès

Notícies Relacionades