Traducció no oficial gentilesa de Google

Ciutat Europea de l'Esport 2023 > Notícies > Martorell > Martorell, declarada Ciutat Europea de l’Esport 2023

Martorell, declarada Ciutat Europea de l’Esport 2023

Martorell, declarada Ciutat Europea de l’Esport 2023

Martorell ha estat oficialment nomenada com a Ciutat Europea de l’Esport 2023 per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe). La notícia ha estat comunicada pel president d’ACES Europe, Gian Francesco Lupattelli, en una carta dirigida a l’alcalde, Xavier Fonollosa. ACES Europe ha destacat Martorell com un exemple de ciutat on l’esport es troba al servei de la salut, la cohesió social, l’educació i la cultura, un dels objectius principals per a aquest organisme europeu. Tanmateix, ha remarcat la política esportiva municipal a nivell d’equipaments, programes i activitats com un altre dels punts forts de la candidatura martorellenca.

Martorell ha estat nomenada Ciutat Europea de l’Esport 2023 després d’haver superat amb èxit la valoració del comitè avaluador que va visitar el municipi els dies 30 i 31 de maig. Durant aquesta breu estada, els membres del jurat procedents de diversos punts d’Europa, van conèixer en primera persona les infraestructures, instal·lacions i serveis que es duen a terme al municipi, així com la facilitat d’accés per a la pràctica esportiva, el teixit de clubs i entitats esportives locals o les iniciatives per a la promoció de la salut i la integració social a través de l’esport impulsades per l’Ajuntament de Martorell.

Segons el secretari general d’ACES Europa, Hugo Alonso,  “les infraestructures esportives amb les quals compta la ciutat, l’associacionisme de Martorell i l’alta participació de la població en l’activitat física van ser els factors determinants per declarar Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport 2023”. Per la seva part, l’acalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha manifestat que la distinció de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport 2023 “és tot un orgull per a la nostra ciutat, fruit de la feina feta els darrers anys per continuar posicionant l’esport saludable al servei de l’educació i la cohesió social”. Fonollosa ha afegit que el reconeixement “contribuirà a situar la nostra ciutat en un lloc més que destacat com a referent esportiu a nivell nacional i internacional i a continuar consolidant la pràctica esportiva com un instrument al servei de la salut, l’educació, la integració i la igualtat de gènere dels martorellencs i martorellenques”.

Més imatges

Documentació relacionada

  • Més informació

Notícies Relacionades